Aktív és passzív mobilizáció

Az aktív és passzív mobilizáció fontos technikák a rehabilitáció és mozgásterápia terén. Mindkét módszer célja, hogy javítsa az ízületek mozgékonyságát, csökkentse a merevséget és fájdalmat, valamint elősegítse a normális mozgástartomány visszaállítását.

Az aktív mobilizáció során a beteg vagy a terapeuta aktív mozdulatokat végez az ízületekben. Ez magában foglalhatja a passzív mozgást is, ahol a terapeuta segíti a beteget a mozgásban. Az aktív mobilizáció során a cél az ízületek erősítése, a mozgástartomány növelése és a stabilitás javítása.

A passzív mobilizáció során a terapeuta kezeli és manipulálja az ízületeket, miközben a beteg passzívan fekszik vagy ül. Ez lehetővé teszi az ízületek átmozgatását a normális mozgástartományban, miközben a beteg aktívan nem vesz részt a mozgásban. A passzív mobilizáció csökkenteni a fájdalmat, lazítja a feszült izmokat és javítja az ízületek mozgékonyságát.

Mind az aktív, mind a passzív mobilizáció hatékony eszközök a mozgásszervi problémák kezelésében. Azonban fontos, hogy csak képzett szakember végezze ezeket a technikákat, és a kezelést mindig a beteg egyedi állapotához és igényeihez igazítsák.

Foglaljon időpontot

...tapasztalt terapeuta, modern technikák, hatásos kezelések

Kérdése van?