manuálterápia

A manuálterápia egy holisztikus gyógyászati módszer, amely a test mozgásszervi problémáinak kezelésére összpontosít. Képzett terapeuták alkalmazzák, akik kézzel végzett technikákkal dolgoznak az ízületek, izmok és lágyrészek funkciójának javítása érdekében. 

A manuálterápia célja a fájdalom csökkentése, a mozgástartomány növelése és a test természetes gyógyulási folyamatainak támogatása. Ezt a terápiát gyakran alkalmazzák hát-, nyak- és ízületi fájdalmak kezelésére. Hatékony megoldás sport sérülések, krónikus fájdalmak és testtartási problémák esetén is. A kezelés során a terapeuta különböző technikákat használhat, például mobilizációt, manipulációt és masszázst. 

Fontos a rendszeres kezelés, hogy hosszú távú eredményeket érjünk el. A manuálterápia nemcsak a tüneteket kezeli, hanem az okokat is feltárja és korrigálja. Ezzel a módszerrel javítható a testtartás, az izomerő és az általános közérzet is. A manuálterápia természetes, fájdalommentes és gyógyszermentes alternatíva a fájdalom és a mozgáskorlátozottság kezelésére.

Terápia menete

1. Kontraindikációs tesztek - ezeknek a teszteknek a célja, hogy megállapítsuk, léteznek-e olyan állapotok vagy betegségek, amelyek megakadályozzák egy adott kezelés alkalmazását.

2. Neurodinamikai vizsgálatok - ezek a vizsgálatok az idegrendszer működését és mobilitását értékelik, különösen az idegek feszességének és mozgékonyságának vizsgálatára összpontosítva. Ezek a tesztek segítenek az idegi eredetű fájdalmak és diszfunkciók forrásainak azonosításában.

3. Ízületi vizsgálatok - ezek a vizsgálatok magukban foglalják az ízületek állapotának és funkciójának értékelését, valamint az esetleges problémák, például sérülések vagy gyulladások azonosítását. Ezek a vizsgálatok segítenek a pontos diagnózis felállításában és a megfelelő kezelés meghatározásában.

4. Funkcionális izomtesztek - ezek a tesztek értékelik az izomrendszer teljesítményét és funkcionális képességét különböző mozgásmintákban vagy funkcionális helyzetekben. Segítenek az izomdiszfunkciók és teljesítményhiányok azonosításában. 

Ezen vizsgálatok elemzése után képesek vagyunk pontosan meghatározni a problémák okait, hogy hosszútávú és fájdalommentes kezelést alkalmazhassunk.

5. Kezelések - ízületkorrekció, masszázs, mobilizáció vagy más technikák.

szabaduljon meg a problémáktól

...célzott, fájdalommentes kezelések, modern technikák, képzett szakemberek